Basisbrood

allinson

Allinson wordt gemaakt van de hele tarwekorrel en zit daardoor boordevol vezels.

Wat zit er in ons Allinson brood?

Tarwemeel
Tarwegluten
Bakkerszout
Water

Aan het einde van de 19e eeuw had dr. Thomas Allinson zin in een brood wat zijn maag goed vulde. In die tijd aten de welgestelde Britten alleen witbrood. Waarom? Witbrood werd gezien als schoner brood en straalde daardoor welvaart uit. Men miste jammer genoeg wel de voedingstoffen die in een volkorenbrood zitten. Daarom creëerde dr. Allinson het Allinsonbrood, wat nog steeds op dezelfde manier gemaakt wordt. Een recept dat alle bakkers die Allinsonbrood bakken gebruiken! Ons enige broodje dat wij in een bakvorm bakken, vanwege de grote hoeveelheid water in het deeg.
Voor uitgebreide informatie over de ingrediënten en een overzicht, bekijk dan de basis ingrediënten.

Ingrediënten

volkoren tarwemeel, water, volkorendesem, zout

Voedingswaarde

Per 100 gram: energie 742KJ / 177kcal, eiwit 6.8 g, koolhydraten 32.0, vet 0.8 g (waarvan verzadigd: 0.1g), voedingsvezels 6.8 g, natrium 429 mg

Allergie- informatie

Bevat gluten. Gemaakt in een bakkerij waar ook met noten en zaden wordt gewerkt.

gerelateerde producten

haver meergranen

tarwe

wit