Basisproducten

ons brood

Puur desembrood dat 100% natuurlijk is en geen toevoegingen bevat. Dit zijn onze 12 basisbroden.

allinson

bd boeren

bd haver

bd wit met twist

mais

meerzaden

noten vruchten

pompoen rogge

roggeknar

spelt

spelt volkoren

spelt zonnepit

slurp

onze koffie

 

proud partner

steans beans

Coffee that is good for all parties involved, will taste better. From the farmer to the drinker, with less waste and more love for the world.

wist je dat?

stean

Stean werkt rechtstreeks samen met koffie boeren in Rwanda. Door deze boeren te ondersteunen helpt hij hen de kwaliteit te verbeteren en hen betere kansen te geven.

afrikaanse zon

rwanda

De bonen krijgen 12 uur de tijd te fermenteren voordat ze worden gedroogd onder de Afrikaanse zon.

mmmhhhh zo lekker

waar koop ik het?

In onze winkels in Amsterdam en elke zaterdag op de Zuidermrkt in Amsterdam Zuid.

Onze Werkwijze

onze eigen desem

Desem is een mengsel van water en meel waarin ‘wilde’ gisten voor gisting zorgen. De desem zorgt ervoor dat het brood gaat rijzen. Bij BBROOD maken we zelf ons desem. Dit laten we minimaal 20 uur rusten (fermenteren). Tijdens dit fermenteren komt het gistingsproces op gang en komen er natuurlijke aroma’s en smaakstoffen vrij. Van dit desem gebruiken we een percentage in het ‘nieuwe’ deeg. Vervolgens vormen we het deeg met de hand en wordt het gebakken in een oven met stenen vloer. Zo krijgt ons deeg een heerlijke krokante korst, een mooie structuur en een volle smaak. Een smal assortiment degen bestaande uit wit, tarwe-pompoenpit, Allinson, meergranen, spelt en maïs vormen de basis van al onze producten.

Drinken

warm en koud

Onze koffie wordt gemaakt met 100% Rwandese Arabica bonen. Vol van smaak met zoet kruidige tonen en een intens aroma. We serveren koe-, haver- of sojamelk en decaf koffie.

Bewaaradvies

onze tips

1. Koop een ongesneden brood! Dit blijft veel langer vers, en het is bovendien erg lekker en leuk om zelf je boterhammen te snijden.

2. Toch liever gesneden brood? Al ons brood kan worden ingevroren in de papieren broodzak waar het brood in verpakt wordt, hierin blijft het maximaal drie weken goed. Zo kun je het brood per snee ontdooien en heb je elke dag lekker vers brood.

3. Ongesneden brood of stokbrood kun je heel goed even oppiepen in de oven. Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een hete (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.

4. Is het brood bij thuiskomst nog warm? Dan is het slim om de zak nog even een beetje open te laten zodat de condens niet in de zak blijft zitten.

Naast onze tips hebben we een aantal veelgestelde vragen voor je verzameld. Mocht je meer willen volg onderstaande button.