Duurzaamheid

duurzaam brood?

Dat de planeet ontregeld is door toedoen van de mens is een feit. Daarom zijn we bij BBROOD heel bewust met alle grondstoffen die we gebruiken. Dit doen wij door constant kritisch te kijken naar onze producten, processen en het bedrijf. Voor ons zijn de belangrijkste punten van duurzaamheid dat het proces transparant is en dus dat we weten waar onze grondstoffen vandaan komen. We gebruiken alleen producten die puur zijn en geen onnodige toevoegingen bevatten.

Onze winkel aan de Rozengracht verkoopt brood ‘vers van gisteren’.
Recycle onze hele broodzak tot het BROOD er doorheen zakt! Want je krijgt 10 cent korting als je hem herbruikt.
Alle winkels en bakkerijen maken gebruik van groene stroom en onze broodzakken stop je met een gerust hart bij je GFT-afval.
Op dit moment werken we aan een afvalvrije koffieketen, meer vegan opties en een verduurzaming van al onze grondstoffen.
Alle bakkers dragen kleding die GOTS-gecertificeerd is. GOTS-gecertificeerd houdt in dat het gehele proces biologisch is, van de kleding tot de zeefdruk.

Recycling

onze draagtassen van bbrood

In onze winkels verkopen we je geen plastic tas. Maar een oude meelzak vermaakt tot draagtas.

BBROOD Kenia werkt al jaren samen met Don Bosco Boys Kuwinda. Dit goede doel helpt kinderen die extra hulp nodig hebben op weg naar een zelfstandig leven. Dat doen ze door het verzorgen van de basisbehoeften, onderwijs en extra trainingen waar nodig. BBROOD steunt dit goede doel met brood en andere producten. Ook doneren wij onze lege meelzakken uit de bakkerij in Kenia. Waarvan de Don Bosco Boys Eco draagtassen maken. Deze draagtassen koopt BBROOD weer om in alle winkels te verkopen.

Van de draagtas gaat €2,50 naar de bakkers in opleiding van het B.I.S.S. project. Zodat zij een goede start maken met hun eigen bakkerij.

Bij BBROOD geloven we in circulariteit, een meelzak weggooien is zonde als daar nog een nuttig product van gemaakt kan worden!

samenwerking

onze partners

SUPERETTE – Superette is een GOTS-gecertificeerd zeefdruk die alleen met biologisch katoen werkt. GOTS-gecertificeerd houdt in dat het gehele proces biologisch is. Dus de katoenboer is GOTS gecertificeerd, de ververij is GOTS gecertificeerd, het naaiatelier is GOTS gecertificeerd… Je begrijpt het nu vast. Onafhankelijke bedrijven controleren alle aangesloten bedrijven of er volgens de strengen eisen wordt gewerkt. Zo weten wij en u zeker dat de onze producten biologisch zijn.

superrette.nl

OLIVES AND MORE – Brian en Esther van Olives and More ontdekten heerlijke olijven in allerlei landen maar terug in Amsterdam konden ze deze nauwelijks vinden. Daarom gingen zij zelf heerlijke olijven importeren. Het begon allemaal met zeven houten vaten vol olijven in een bakkersbakfiets op een boerenmarkt in Amsterdam. Inmiddels verkopen zij meer dan 15 soorten olijven. Je vindt de producten van Brian en Esther op verschillende streekmarkten en in met Michelin-sterren bekroonde restaurants. Sinds 2017 vind je de heerlijke olijfolie in elke BBROOD-winkel.

olivesandmore.nl

NOMI BY NAOMI – Naomi Rosheuvel, geboren in Paramaribo, Suriname (Zuid Amerika), wilt met haar unieke fashionstijl een mix creëren tussen verschillende stijlen. De levendige Afrikaanse stoffen en patronen samen met de moderne urban-kleding uit Amsterdam. Voor BBROOD pakt ze de stoere schorten van de winkelmedewerkers aan. Ze vermaakte de schorten en voegde excentrieke Afrikaanse stoffen toe. Ook zijn de headwraps van haar hand. Zo krijgt de BBROOD-medewerker een hele nieuwe, Afrikaanse en vooral hygiënische look.

nomibynaomi.nl

RASPBERRY MAXX – Framblij en zorgvuldig is het doel van frambozentelers Carlo & Henny.  Het telen zit in hun wortels en down-to-earth omgaan met ons stukje planeet gebeurd hier dagelijks. Zo groeien, verkopen en verwerken ze frambozen en frambozenproducten op geheel biologische wijze. Raspberry Maxx heeft daar grote steun aan van hun team dat deels een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Op de ZuiderMRKT in Amsterdam is jaren geleden de samenwerking van start gegaan en sindsdien verkoopt BBrood de pure frambozenjam in alle vestigingen. Maar ook aan de BBrood scone of koek ontbreken deze Nederlandse framboosjes zeker niet. Een fijne samenwerking.

raspberry-maxx.nl

DE TWEEDE JEUGD – Ongeveer zo’n 5% van het dagelijks gebakken brood wordt niet verkocht. Zonde. Daarom gebruikt De Tweede Jeugd dit overschot om er allerlei producten van te maken. Denk aan Crostini en Bread&Butter, maar denk met name aan krokante broodjes met gesmolten kaas ertussen: Supertosti’s! Verkozen door de lezers van het Parool als de lekkerste van Amsterdam.

detweedejeugd.nl

STEANS BEANS – In 2015 werkte Stean bij koffieboeren in Rwanda. Hij ontmoette mensen die in verschillende stadia van de koffiebonenproductie werken. Hij bracht de boeren en producenten in contact met elkaar zodat zij ideeën en technieken uit kunnen wisselen. Met Steans Beans helpt hij de Oost Afrikaanse koffieboeren om de beste kwaliteit bonen te leveren en profiteren zij hier ook financieel van. Ik, Stean, ben er trots op samen met BBROOD de beste kwaliteit koffie te serveren bij de heerlijke kwaliteitsproducten van BBROOD.

steansbeans.com

BBROOD Kantoor

Ms. van Riemsdijkweg 192

1033 RD Amsterdam

(020) 700 88 46

info@bbrood.nl