Bbrood gaat biologisch-dynamisch
Lees meerBiologisch-dynamisch
de aanleiding
‘When you are chasing after the best flavour, you are chasing after the best ingredients, and when you are chasing after the best ingredients, you are in search of great farming.’
– Dan Barber
BBROOD gaat biologisch-dynamisch. Na 10 jaar BBROOD is er veel veranderd. In de wereld om ons heen, maar ook in ons eigen bewustzijn. Wat gaan we de komende 10 jaar doen? En welke impact heeft dat op de aarde – op mensen, dieren, planten? ‘Als je dan kritisch naar jezelf kijkt, naar het product dat we maken en het bedrijf dat we runnen, dan moest ik toch concluderen dat dat beter kan’ – Renee Pater. In onze zoektocht naar hóe dat beter kan, zijn wij op het pad gekomen van biologisch-dynamische landbouw. En dat was het begin van onze reis.
Nieuw
de broden
De afgelopen maanden hebben wij twee nieuwe zuurdesembroden in onze winkels geïntroduceerd. Een boerenbrood op basis van steengemalen tarwebloem, tarwemeel en roggemeel. En een haverbrood op basis van steengemalen tarwebloem en gewelde haver. In juli komt daar een tarwewit zuurdesembrood bij.

Boerenbrood

Haverbrood

Tarwewitbrood
Deze zuurdesembroden hebben een fermentatietijd van 2 dagen. Daarbij hebben de broden een extra hoge hydratatie, wat zorgt voor een sappig kruim van het brood.
Wat is het
biologisch dynamisch!?
De bodem wordt gezien als een levend organisme en is de basis voor levenskrachtige planten, dieren en mensen. Zo is dus ook landbouw verbonden met biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid, klimaat, luchtkwaliteit en ga zo maar door. Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biologisch-dynamische landbouw en voeding. Onze producten zijn nog niet Demeter-gecertificeerd, wel maken we voor onze 3 nieuwe producten geheel gebruik van Demeter-gecertificeerde grondstoffen.
Graan – meel – zout
de leveranciers

Het graan
De Boer
Het Geweide Hof – Jaap, Piet en Vera van Zanten, Groningen.
Meer info: hetgeweidehof.nl

Het meel
De Molenaar
Mole ’t Lam – Cees Notenboom en Marjon Loef, Friesland.
Meer info: molenhetlam.nl

BBROOD Lab
de proefbakkerij
Het BBROOD LAB is de proefbakkerij in onze winkel aan de Bos en Lommerweg. Afwisselend gaat een baker-in-residency, een gastbakker die op uitnodiging van BBROOD tijdelijk de proefbakkerij mag overnemen, samen met ons nieuwe soorten zuurdesembrood creëren. Broden van de toekomst! De uitdaging is om hierbij zoveel mogelijk biodynamische ingrediënten te gebruiken die afkomstig zijn uit Nederland. Je kunt de ontwikkelingen op de voet volgen via @bbroodlab op Instagram.
– Professor Michael Braungart

