Bbrood gaat biologisch-dynamisch

Lees meer

Biologisch-dynamisch

de aanleiding

‘When you are chasing after the best flavour, you are chasing after the best ingredients, and when you are chasing after the best ingredients, you are in search of great farming.’
– Dan Barber

Bbrood gaat biologisch-dynamisch. Na 10 jaar Bbrood is er veel veranderd. In de wereld om ons heen, maar ook in ons eigen bewustzijn. Wat gaan we de komende 10 jaar doen? En welke impact heeft dat op de aarde – op mensen, dieren, planten? ‘Als je dan kritisch naar jezelf kijkt, naar het product dat we maken en het bedrijf dat we runnen, dan moest ik toch concluderen dat dat beter kan’ – Renee Pater. In onze zoektocht naar hóe dat beter kan, zijn wij op het pad gekomen van biologisch-dynamische landbouw. En dat was het begin van onze reis.

Nieuw

de broden

De afgelopen maanden hebben wij verschillende broden in onze winkels geïntroduceerd. Een boerenbrood, haverbrood, tarwewit, speltvolkoren en meergranenbrood. 

Boerenbrood

Haverbrood

We zijn ‘op weg naar 100% biologisch-dynamisch bakken’. We wisten dat deze reis geen rechte lijn zou worden. De natuur is soms onvoorspelbaar. Dat maakt het werken met biodynamische granen mooi maar ook uitdagend. We hebben momenteel te maken met een slechte oogst van onze biologisch-dynamische granen. Het gevolg hiervan is dat we geen brood kunnen bakken dat aan onze kwaliteitsnormen voldoet. En dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om tijdelijk met biologisch meel (Skal gecertificeerd) te werken voor onze biologisch-dynamische broden. Natuurlijk zetten we onze reis naar 100% biologisch-dynamisch bakken voort. Deze ambitie betekent soms een grote stap voorwaarts en soms een stap opzij.

Dat gezegd hebbende – we komen graag in contact met mensen die hier ook mee bezig zijn. Om kennis uit te wisselen en wellicht samen te werken. Ben/ken jij partijen die zich bezighouden met biologisch-dynamisch ondernemen? Boeren, telers, molenaars, bakkers? We horen graag van je, zodat we samen weer een stap vooruit kunnen zetten! – info@bbrood.nl

BBROOD Lab

de proefbakkerij

Het BBROOD LAB is de proefbakkerij in onze winkel aan de Bos en Lommerweg. Afwisselend gaat een baker-in-residency, een gastbakker die op uitnodiging van BBROOD tijdelijk de proefbakkerij mag overnemen, samen met ons nieuwe soorten zuurdesembrood creëren. Broden van de toekomst! De uitdaging is om hierbij zoveel mogelijk biodynamische ingrediënten te gebruiken die afkomstig zijn uit Nederland. Je kunt de ontwikkelingen op de voet volgen via @bbroodlab op Instagram.

‘There are 5 ways how to tell people that they’re doing wrong. And there are a million ways to inspire people to do good!’
– Professor Michael Braungart

BBROOD Kantoor

Ms. van Riemsdijkweg 192
1033 RD Amsterdam

+3120-244 0803
info@bbrood.nl