Basisbrood
mais brood
Een zoetig witbrood met een krokante korst.
Wat zit er in ons mais brood?
Tarwebloem
Maïsbloem
Geëxtrudeerde maïsgries
Tarwegluten
Bakkerszout
Roggebloem
Plantaardige olie

Maïs werd in het oude Mexico gebruikt om maïspap of tortilla’s te maken. De Spanjaarden brachten maïs naar Europa. Maïs is samen met tarwe de meest gebruikte graansoort ter wereld. Onze bakkers zijn er ook dol op, ons heerlijke maïsbrood is een waar juweel. Met een lichtzoete smaak.
Voor uitgebreide informatie over de ingrediënten en een overzicht, bekijk dan de basis ingrediënten.
Ingrediënten
tarwebloem, water, maïsbloem, tarwedesem, geëxtrudeerde maïsgries, tarwegluten, gejodeerd zout, roggebloem
Voedingswaarde
Per 100 gram: energie 1014KJ / 242kcal, eiwit 7.5 g, koolhydraten 48.1 g, vet 1.5 g (waarvan verzadigd: 0.2 g), voedingsvezels 1.7 g, natrium 414 mg
Allergie- informatie
Bevat gluten. Gemaakt in een bakkerij waar ook met noten en zaden wordt gewerkt.
