Onze werkwijze

Bij BBROOD zie, proef en ruik je dat er ambachtelijk desembrood wordt gebakken.

Brood dat met plezier en aandacht gemaakt wordt en waar elk brood de tijd krijgt om zijn natuurlijke smaakstoffen en aroma’s te ontwikkelen.

Desembrood van BBROOD

Desem is een mengsel van water en meel waarin ‘wilde’ gisten voor gisting zorgen. Dit mengsel zorgt ervoor dat het brood gaat rijzen.

Bij BBROOD maken we zelf ons desem. Dit laten we minimaal 20 uur rusten (fermenteren). Tijdens dit fermenteren komt het gistingproces op gang en komen er natuurlijke aroma’s en smaakstoffen vrij.

Van dit desem gebruiken we een bepaald percentage in het ‘nieuwe’ deeg. Vervolgens vormen we het deeg met de hand en wordt het gebakken in een oven met stenen vloer. Zo krijgt ons deeg een heerlijke krokante korst, een mooie structuur en een volle smaak. Een smal assortiment degen bestaande uit wit, tarwe-pompoenpit, allinson, meergranen, spelt en maìˆs vormen de basis van al onze producten.