BBROOD in het buitenland

Dat BBROOD ook bakkerijen en winkels in het buitenland heeft, levert vaak veel vragen op. Hoe komt BBROOD in Oeganda, Rwanda en Kenia terecht?

Het buitenlandavontuur begon toen Renee voor haar afstudeeronderzoek in Oeganda tot de conclusie kwam dat er geen lekker brood te verkrijgen was in het Afrikaanse land. Dankzij een subsidieprogramma van de Nederlandse overheid heeft BBROOD de stap gewaagd om een bakkerij en winkel in Kampala, Oeganda te beginnen. Het kostte twee jaar voorbereidingstijd, maar in 2011 werd BBROOD Kampala geopend en dit was vanaf dag één een succes. Inmiddels zijn er 5 BBROOD locaties in Oeganda.

Na de goede ervaring in Oeganda zijn we over de grens gaan kijken en toen kwam Rwanda zeer positief uit de bus vanwege de goede infrastructuur en de enorme economische groei van het land. In 2013 is de eerste winkel in de hoofdstad Kigali geopend. In het begin werd de winkel daar bevoorraad met bake-off brood uit de bakkerij in Oeganda, maar na een half jaar kwam er een eigen bakkerij voor BBROOD Rwanda. Inmiddels zijn er twee BBROOD winkels in Rwanda. 

BBROOD in Kenia was al jaren een wens. Het was ontzettend moeilijk om een goede locatie te vinden, waar we zowel konden bakken (in het zicht van de klant) als verkopen. Uiteindelijk kozen we voor een groot leegstaand pand ergens langs de weg tegenover het wildpark van Nairobi. Op 7 mei 2016 werd hier de eerste bakkerij + winkel geopend. Inmiddels staat de teller voor BBROOD Kenia op 6 winkels en een bakkerij.