B.I.S.S. project

Het B.I.S.S. Project is opgericht door Renee in het kader van haar afstudeeronderzoek voor de studie International Finance.

B.I.S.S. staat voor Bake it Smart and Simple. Het is een microkredietproject waarbij de minder bedeelden van de Oegandese samenleving een lening kunnen afsluiten die (deels) wordt terugbetaald. Bij B.I.S.S. krijgen de deelnemers een opleiding van twee weken waarin ze leren op een eenvoudige wijze (zonder elektriciteit en stromend water) producten te bakken en deze aan de man te brengen. Bij het B.I.S.S. Project wordt specifiek aan jonge gehandicapten en hun ouders de kans geboden om een zelfstandig bestaan op te bouwen op basis van dit microkredietprincipe. Als groep kunnen ze een eigen bakkerijtje starten die ze bij succes kunnen uitbouwen naar een grote bakkerij. Het project werkt nauw samen met de stichting Bake for Life en het Liliane Fonds.

De opbrengst van onze Afrikaanse draagtassen (gemaakt van lege meelzakken met een bovenkant en hengels in Afrikaans design) en 50 cent van elk verkocht bananenbrood gaan naar dit goede doel.

Lees verder voor meer informatie over Bake for Life en B.I.S.S..