Basisbrood
spelt brood
Spelt is licht verteerbaar en het zit boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen.
Wat zit er in ons spelt brood?
Zonnebloempitten
Tarwegluten
Speltmoutbloem
Speltvlokken
Sesamzaad
Bakkerszout
Lupinegries
Sojabloem
Bakkershoning
Roggebloem

Spelt is één van de oudste graansoorten ter wereld, het wordt daarom ook wel ‘oergraan’ genoemd. Dit oergraan is licht verteerbaar en het zit boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen. In de 12e eeuw schreef Hildegard von Bingen al over de voordelen van spelt. Voor onze speltbroden gebruiken we een mix van 4 soorten spelt: Bauländer, Franckenkorn, Schwabenkord en Badengold. De meest zuivere, bakbare soorten. Mmhhhhh elke dag mals en vol van smaak. Met die heerlijke knapperige korst door de steenoven vloer. Het water loopt je in de mond, toch?
Voor uitgebreide informatie over de ingrediënten en een overzicht, bekijk dan de basis ingrediënten.
Ingrediënten
water, speltbloem, volkorenspeltmeel, tarwegluten 3,4%, zonnebloempitten, speltmoutbloem, speltvlokken, gejodeerd zout, lupinegries, honing, sesamzaad, sojabloem
Voedingswaarde
Per 100 gram: energie 1037KJ / 248kcal, eiwit 11.5 g, koolhydraten 37.9 g, vet 4.5 g (waarvan verzadigd: 0.8g), voedingsvezels 3.8 g, natrium 411 mg
Allergie- informatie
Bevat gluten, lupine, sesam en soja. Gemaakt in een bakkerij waar ook met noten en zaden wordt gewerkt.
