Basisbrood

tarwe brood

Een lekker desembrood met zonnebloempitten van zowel bloem als meel.

Wat zit er in ons tarwe brood?

Tarwebloem
Tarwemeel
Tarwegluten
Bakkerszout
Roggebloem
Bakkerszout
Tarwemoutmeel
Gerstemoutextract

Tarwe is in het oude Mesopotamië gecultiveerd vanuit spelt tot graan wat we vandaag de dag kennen. Vanuit het Midden-Oosten kwam het in Europa terecht waar het door de Romeinen naar alle uithoeken van hun rijk werd gebracht. Dankzij de Romeinen maken wij ons heerlijke tarwebrood. Het tarwe geeft een volle smaak aan het brood, het is een zeer toegankelijk brood. Gewoon een echt lekker brood.
Voor uitgebreide informatie over de ingrediënten en een overzicht, bekijk dan de basis ingrediënten.

Ingrediënten

water, tarwebloem 40%, volkoren tarwemeel 23%, tarwedesem, tarwegluten, gejodeerd zout, roggebloem, tarwemoutmeel, gerstemoutextract

Voedingswaarde

Per 100 gram: energie 950KJ / 227kcal, eiwit 7.8 g, koolhydraten 44.0, vet 1.1 g (waarvan verzadigd: 0.2g), voedingsvezels 3.7 g, natrium 427 mg

Allergie- informatie

Bevat gluten. Gemaakt in een bakkerij waar ook met noten en zaden wordt gewerkt.

gerelateerde producten

meerzaden

spelt zonnepit

noten vruchten