Missie & Visie

onze missie

Bij BBROOD maken we graag de aarde een beetje beter. Duurzaamheid is een van onze speerpunten maar… Niet alleen de aarde zelf, ook de mensen. Van Amsterdam tot Afrika, het liefst voeden we de hele wereld met desembrood. Omdat dit beter is voor het lichaam, voedzamer en gezonder.

onze visie

Over drie jaar gebruikt BBROOD een zuurdesem deeg wat 100% lokaal is. We ontwikkelen nieuwe lokale recepten gebaseerd op streekproducten en ingrediënten. Tegelijkertijd willen we lokaal ons brood aanbieden, dichterbij de klant en voor een lagere prijs. Daarnaast start er in deze drie jaar een bewustzijn campagne om de voedingsvoordelen van desem uit te lichten. Niet om er zelf beter van te worden maar om mensen beter te maken n hopelijk eetpatronen te veranderen.

Onze ecologische voetprint willen we verkleinen door in de toekomst uitsluitend ingrediënten van het seizoen, van dichtbij en het liefst van 100% biologisch dynamisch oorsprong. De grootste vervuiler van het broodproces is de kunstmest. Onze eigen winkels en bakkerijen gaan in drie jaar zoveel mogelijk toe naar zero-waste. De start maken we met onze winkel op de Rozengracht; een waste-no-more winkel waar brood vers van gisteren wordt verkocht.

Onze Historie

het concept

In 2008, op 14 februari, opende BBROOD haar eerste winkel op de Zeedijk in Amsterdam. Rin van der Molen, Renee en Johan Pater opende met BBROOD een unieke bakkerij.
Puur desembrood, echt lekker en goed voor onze klant, met het vakmanschap van de bakker in de spotlights. In hetzelfde jaar van opening, opende de eerste bakkerij in Marqt op de Overtoom, Amsterdam.

Het begin van een vruchtbare samenwerking tussen de duurzame supermarkt en BBROOD. Er is het afgelopen decennium veel gebeurd. Inmiddels zijn er 9 winkels in Amsterdam, 13 verkooppunten bij Marqt en we zijn de grens over gegaan: in Afrika hebben we inmiddels ook al 11 winkels gerealiseerd!

In 2011 is de stap gemaakt naar een ander continent en wordt er brood verkocht in Oeganda. Het land waar Renee haar hart sneller van gaat kloppen.
Na 2 jaar in Oeganda, start BBROOD ook in buurland Rwanda. Het puur desembrood slaat ook daar aan. In mei 2016 kan Kenia ook genieten van ons heerlijke brood.

Impact

welke impact willen wij maken?

Contribute to the sustainability of local communities by means of nutricious bread

that serves a healthy local diet.

Teamwerk

achter de schermen

De mensen die bij ons werken, maken de bedrijfscultuur en is daardoor uniek. Met elkaar bakken en verkopen we élke dag weer met een warme glimlach écht lekker brood!

Werken bij

zin om onze impact te vergroten?

We hebben diverse vacatures open voor onze winkels, waarbij je de producten zoveel mogelijk verkoopt en niet alles zelf op eet.

BBROOD Kantoor

Ms. van Riemsdijkweg 192

1033 RD Amsterdam

(020) 700 88 46

info@bbrood.nl